Slaatje met champignons en fazant
Aantal personen
3 personen
Ingrediënten
- 3 fazantenfilets
- 500gr gemengde champignons
- 20 gr notenmengeling
- 3 el wijnazijn
- honing
- 250 ml kippenbouillon
- Boter
- ½ rode ui
- 1 teentje knoflook
- 30 gr gemengde sla
- 1 stuk gerookt spek
- Kruiden:
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Kruid de fazantenfilets met peper en zout, doe in een ovenschotel en leg er een klompje boter op. Leg de filets in de oven voor ongeveer 35 minuten. Laat deze hierna afkoelen.
Maak ondertussen de champignons proper en kleur deze in een pan samen met het teentje knoflook. Overgiet met de kippenbouillon en laat sudderen tot deze gaar zijn. Voeg de wijnazijn en de rode ui toe.
Verkruimel de noten. Bestrijk het spek met de honing en doe hierover de verkruimelde noten. Zet het spek in de oven tot dit een mooi kleurtje krijgt.
Dresseer op een bordje een beetje gemengde sla, een fazantfilet, overgiet met het champignonmengsel. Werk af met een stukje spek met notenkorst.