Soep met gepofte knoflook
Hoeveelheid
1 liter soep
Ingrediënten
- 2 bollen knoflook, gepoft
- 4 uien, in grove stukken gesneden
- 200 gr knolselderij, geschild en in grove stukken gesneden
- 1 kg aardappelen, geschild en in grove stukken gesneden
- 1 l kippenbouillon
- 1 l melk
- 2 el boter
- Kruiden:
- Zout
- Peper
- Verse bieslook
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken. Schil eveneens de aardappelen en snij deze in grove stukken.
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de knoflookbollen in de oven en laat ze 15 minuten garen. Laat de knoflookbollen afkoelen en haal de teentjes eruit.
Verhit de boter in een grote soeppan. Stoof hierin de ui en de knolselder. Roer regelmatig om. Voeg de aardappelen toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 30 minuten koken op een hoog vuur.
Voeg de gepofte knoflooktenen toe en laat nog 5 minuten koken. Haal de soeppan van het vuur en voeg de melk toe.
Pureer de soep tot een glad mengsel. Zeef voor een fluweelzacht effect. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer met fijngesnipperde bieslook.