Stoemp van witte vis met garnalen
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 800 gr witte vis (kabeljauw, schelvis, …)
- 400 gr grijze garnalen gepeld
- 800 gr aardappelen
- 400 gr erwtjes
- 2 uien fijngesnipperd
- 6 pijpajuinen fijngesneden
- 8 dl melk
- Boter
- Kruiden:
- 4 blaadjes laurier
- 4 takjes tijm
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Maak de aardappelen schoon en snij ze in schijfjes.
Doe de melk in een grote kookpot en voeg hierbij de laurier, de tijm, peper en het zout. Voeg de aardappelschijfjes bij de hete melk. Laat de aardappelen in het mengsel gaarkoken op een zacht vuurtje.
Voeg ondertussen ook de stukken vis toe. Laat een kwartiertje mee koken. Haal de vis en de aardappelen uit de melk en laat uitlekken.
Doe een klontje boter in een pan en stoof hierin de uien glazig. Voeg hierna de erwtjes toe en laat deze enkele minuten meestoven tot ze beetgaar zijn.
Voeg de vis en aardappelen bij de erwtjes en plet alles heel grof. Roer een klontje boter en eventueel een beetje van de gekruide melk door de stoemp.
Serveer op de borden en decoreer met de pijpajuintjes en de garnalen. Kruid eventueel nog met een beetje peper.