Stoofpot van scampi
Hoeveelheid
Voor 6 personen
Ingrediënten
- 2,5 kg rauwe scampi (maat 16/20)
- 3 rode paprika’s
- 3 grote wortelen
- 3 grote uien
- 2 grote dozen gepelde tomaten
- 20 cl verse room
- Zonnebloemolie
- Look
- Kruiden:
- Paprikapoeder
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon en snij ze in kleine stukjes.
Verwarm in een pan de zonnebloemolie en bak hierin de scampi totdat ze rood zijn.
Het gerecht bouw je op in verschillende lagen. Neem hiervoor een stoofpot en begin met een laag groenten, voeg vervolgens een laag scampi toe (het braadvocht mag eveneens toegevoegd worden) en kruid met paprikapoeder, zout en peper. Knijp hierop een teentje knoflook uit. Herhaal alle lagen totdat de ingrediënten opgebruikt zijn.
Op het einde voegen we de dozen tomaten toe. Laat het geheel 1 uur stoven op een zacht vuurtje.
Voor het opdienen voegen we de room toe en warmen we het geheel op.
Serveer met stokbrood, frietjes of rijst. De smaak van de stoofpot verbetert nog na één nacht rusten.