Stoofschotel met kalfsvlees
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 1 kg kalfsgebraad
- 500 gr champignons
- 75 gr pijnboompitten
- 250 ml witte wijn
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 820 gr tomaten uit blik
- 3 el tomatenpuree
- 2 el zonnebloemolie
- 0,5 tl basterdsuiker
- 2 el worcestersaus
- 1 el zoete vruchtenchutney
- 250 gr geraspte mozzarella
- Kruiden:
- Gedroogde basilicum
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Snij het kalfsgebraad in blokjes.
Pel de uien en snij deze in grote stukken. Maak de champignons proper en snij deze in schijfjes.
Verhit in een stoofpot de zonnebloemolie en braad hierin de blokjes kalfsvlees aan. Zet het vuur wat zachter en voeg de uien, geperste knoflookteentjes, de champignons en de pijnboompitten toe. Roer regelmatig om. Blijf roeren totdat de pijnboompitten mooi goudkleurig zijn.
Voeg vervolgens de wijn en de gedroogde basilicum toe en laat verder sudderen voor ongeveer 5 minuutjes.
Doe de gepelde tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de worcestersaus en de chutney erbij. Roer alles door elkaar en laat het mengsel op een zacht vuurtje pruttelen voor ongeveer 1,5 uur of totdat het kalfsvlees gaar is. Kruid naar smaak met zout en peper.
Meng de geraspte mozzarella onder de saus.
Lekker met Griekse pasta.