DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Tajine met lamsvlees en groentjes

Hoeveelheid 

Voor 4 personen 

Ingrediënten 

  • 600 gr lamsvlees 8 aardappelen 
  • 1 wortel 
  • 1 aubergine 
  • 1 rode paprika 
  • 1 groene paprika 
  • 1 gele paprika 
  • 2 uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • groentebouillon 
  • 4 el zonnebloemolie 
  • 1 el bloem 
  • Kruiden: 
  • 1 el paprikapoeder 
  • 1 tl gemberpoeder 
  • 1 tl kaneel 
  • Peper 
  • Zout  

Bereidingswijze 

Snij de aardappelen en de groenten in mooie stukken. Hak de knoflook fijn en snij de uien in halve ringen. Snij het lamsvlees in stukjes. 

Maak een mengsel van het paprikapoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de bloem, peper en zout. Wrijf met dit mengsel het vlees goed in.  

Verhit de olie in een tajineschaal en kleur het vlees hierin aan. Voeg daarna de aardappelen, de wortel, de aubergine, de paprika’s, de ui en de knoflook toe. Schep het geheel goed om. Voeg een scheut bouillon toe en doe het deksel op de tajine. Laat ongeveer 90 minuten stoven, totdat het vlees volledig gaar is.