Tarbot in champagnesaus
Aantal personen
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 tarbotfilets
- 2 courgettes
- 2 wortelen
- 1 prei
- 1 raap
- 2 sjalotten
- ½ fles champagne
- 210 gr boter
- 100 gr geraspte Parmezaan
- 50 gr paneermeel
- 3 dl room
- Kruiden:
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon. Snij deze in fijne stukjes. Snipper de sjalotjes fijn.
Stoom de groenten voor ongeveer 7 minuutjes.
Maak een mengsel van het paneermeel, de kaas en 50 gr van de boter. Kruid dit mengsel met wat peper uit de molen.
Beboter ondertussen een ovenschaal en leg hierin de tarbotfilets. Overgiet het geheel met de champagne. Kruid met peper en zout. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 5 à 10 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de vis uit de oven en vang de champagne op.
Bestrijk de vis met het paneermeelmengsel en zet terug onder de gril totdat deze mooi gekleurd is.
Verwarm in een pan 10 gr boter en fruit hierin de sjalotjes totdat deze glazig zijn. Blus met de champagne. Laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat verder koken. Zeef deze saus en doe er de rest van de boter onder (telkens in kleine blokjes).
Serveer de tarbotfilets telkens met een beetje champagnesaus en de gestoomde groenten. Lekker met Pommes Duchesse.