Tomaten-groentensoep
Hoeveelheid
Voor 1 grote soeppot (ongeveer 7 liter)
Ingrediënten
- 1 selder
- 1,5 kg wortelen
- 3 prei
- 1 stuk soepvlees zonder been
- 3 grote uien fijngesnipperd
- 3200 gr gepelde tomaten
- 3 liter rundsbouillon
- Scheutje zonnebloemolie
- Boter
- Kruiden:
- Tijm
- Oregano
- Basilicum
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon en snij deze julienne.
Verwarm in een grote soeppot de boter en het scheutje olie. Stoof hierin de ui. Voeg de groenten toe en laat even meestoven. Voeg de rundsbouillon toe en het soepvlees toe. Meng alles door elkaar.
Voeg de gepelde tomaten toe en laat ongeveer 30 minuten koken. Kruid met tijm, oregano en basilicum naar smaak. Laat 45 minuten doorkoken. Haal het soepvlees uit de kookpot. Naar believen kan je het soepvlees in stukjes snijden en terug toevoegen aan de soep.
Serveer en kruid naar eigen smaak met peper en zout.