Vanille ijs
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 150 ml volle room
- 1 vanillestokje
- 4 eierdooiers
- 100 gr zeer fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
Koel je ijsmachine volgens de afspraken van de leverancier.
Zet een kookpan met de melk en de room op een licht vuur. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg merg en stokje bij het melkroommengsel. Breng verder aan de kook.
Meng de eierdooiers en de suiker in een afzonderlijke kom.
Voeg al roerende de warme melk bij het suikermengsel. Klop het geheel totdat je een egale vloeistof bekomen hebt.
Doe dit mengsel terug in de kookpan en verwarm op een laag vuurtje totdat de vloeistof dikker wordt.
Haal hierna het vanillestokje uit het mengsel en doe dit in een kan die je minstens 6 uur laat afkoelen in de ijskast.
Koel de ijsmachine volgens de afspraken van de leverancier.
Zet de ijsmachine in werking en voeg het afgekoelde mengsel toe. Serveer onmiddellijk.