DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Varkenslapjes met mozzarella

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 4 koteletten zonder been
  • 800 g tomaten in stukjes
  • 125 g mozzarella
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el gemalen Parmezaanse kaas
  • 4 el olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 1 klontje suiker
  • Een kopje bloem
  • 2 el basilicum
  • 2 el oregano
  • ¼ kl paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  • Bereid eerst de saus; laat in een kookpot 2 el olijfolie worden en stoof er gedurende 1 minuut de fijngesnipperde teentjes knoflook in, let op: ze mogen niet kleuren.
  • Voeg er 2 blikken tomaten in stukjes toe, kruid met paprikapoeder, basilicum, oregano, peper en zout.
  • Doe er ook het klontje suiker bij. Roer om en laat zonder deksel gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer er tenslotte 1 el kappertjes door.
  • Intussen wentelt u de varkenslapjes door de bloem.
  • Bak de varkenslapjes in 2 el olijfolie aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • Giet 1/3 van de tomatensaus in een brede ovenschotel en schik er de varkenslapjes op. Overgiet met de rest van de saus. Snij ½ groene en ½ rode paprika in ringen, snij vervolgens de mozzarella in 4 à 5 schijfjes. Verdeel over de schotel en druk de paprikaringen onder in de saus. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Laat gedurende 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.