Varkenslapjes met mozzarella
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 4 koteletten zonder been
- 800 g tomaten in stukjes
- 125 g mozzarella
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 4 el gemalen Parmezaanse kaas
- 4 el olijfolie
- 1 el kappertjes
- 1 klontje suiker
- Een kopje bloem
- 2 el basilicum
- 2 el oregano
- ¼ kl paprikapoeder
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Bereid eerst de saus; laat in een kookpot 2 el olijfolie worden en stoof er gedurende 1 minuut de fijngesnipperde teentjes knoflook in, let op: ze mogen niet kleuren.
- Voeg er 2 blikken tomaten in stukjes toe, kruid met paprikapoeder, basilicum, oregano, peper en zout.
- Doe er ook het klontje suiker bij. Roer om en laat zonder deksel gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer er tenslotte 1 el kappertjes door.
- Intussen wentelt u de varkenslapjes door de bloem.
- Bak de varkenslapjes in 2 el olijfolie aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Giet 1/3 van de tomatensaus in een brede ovenschotel en schik er de varkenslapjes op. Overgiet met de rest van de saus. Snij ½ groene en ½ rode paprika in ringen, snij vervolgens de mozzarella in 4 à 5 schijfjes. Verdeel over de schotel en druk de paprikaringen onder in de saus. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Laat gedurende 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.