DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Vispannetje met prei en shitaki

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml room
  • 1,5 preiwit
  • 2 wortelen
  • 250 g shiitake
  • 500 ml visbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • Boter
  • Peper en zout
  • 1 ui
  • 400 g vaste witte vis (2 soorten)
  • 200 g zalm
  • Gratinkaas
  • 250 g aardappelen
  • 250 g zoete aardappel
  • 2 el bloem

Bereidingswijze

Pocheer de vis in hapklare stukjes in de visbouillon

Snij de ui, prei en wortelen in julienne en stoof aan in de boter tot ze beetgaar zijn.

Schil de aardappelen en zoete aardappel en kook ze in gezouten water.

Pureer de aardappelen en kruid af met peper en zout, meng wat boter en room erdoor.

Bak de shiitakes met een klontje boter en de geperste look en voeg bij de gestoofde groenten.

Maak een roux (smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe, goed roeren en even laten bakken tot je een kooekjesgeur ruikt), blus met de visbouillon en verdun met de room.

Meng de saus onder de groenten en meng voorzichtig.  Kruid verder af met peper en zout naar smaak.

Schik de vismoten in een vuurvaste schaal en voeg de aardappelen aan de zijkant van de schaal toe (garneer ze met een vork).

Overgiet de vis met de groentensaus en werk af met de gratinkaas en zet onder de gril in een voorverwarmde oven op 180°