Vispannetje van Noordzeevis A-lain-provist
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 rode paprika’s
- 700 ml passata (van goede kwaliteit)
- Zonnebloem of olijfolie
- Enkele blaadje verse basilicum en enkele takjes oregano
- 3 stukjes vaste noordzeevis (ongeveer 150 g per persoon)
- 2 l visbouiilon
Benodigdheden
- 4 ovenpannetjes
- Sauspan met dikke bodem
- Kookpot
- Oven of BBQ met deksel
Bereidingswijze
Pocheer de vis kort in de visbouillon, deze hoeft nog niet volledig gaar te zijn.
Schil de paprika’s en snij ze in kleine blokjes, pel de ui en snipper hem fijn.
Doe de olie in de sauspan en stoof de ui en paprika’s tot ze zeer zacht zijn op een middelhoog vuur.
Voeg de passata toe en de kruiden, laat op een zacht vuur nog een half uurtje door pruttelen.
Schik de stukjes vis in de ovenpannetjes en verdeel de saus erover.
Zet de ovenpannetjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180° (of BBQ met gesloten deksel)
Serveer met brood