Vol-au-vent
Hoeveelheid
6 personen
Ingrediënten
- 750gr wortelen
- 1 prei
- 1 selder
- 1 braadkip
- 1 kg kipfilet
- 500 gr gemengd gehakt
- 250 gr champignons
- 1 teentje look
- 2 uien, fijngesnipperd
- Zonnebloem of olijfolie
- Boter
- Bloem
- Paneermeel
- 1 ei
- Kruiden:
- Oregano
- Basilicum
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Snij de groenten in grote stukken.
Doe de groenten in een stoofpot samen met voldoende water om een groentebouillon te bekomen.
Voeg hierna de braadkip en de kipfilets toe. Kruid deze bouillon met oregano en basilicum.
Voeg voor extra smaak eventueel een kippenbouillonblokje toe. Laat deze bouillon goed doorkoken. Ongeveer 40 minuten.
Haal alle kip uit de bouillon. Pluk de kip en snij de kipfilets in eetbare stukken en zet deze even opzij. Doe de bouillon door een zift.
Meng het gehakt met een ei en het paneermeel, rol hiervan balletjes van ongeveer 1,5 cm doorsnede.
Doe in een andere stoofpot boter en bloem en maak hiervan een roux. Voeg langzaam de gezifte bouillon toe.
Snij de champignons en het teentje look in fijne stukjes. Verhit in een braadpan een beetje zonnebloem of olijfolie en bak hierin de champignons en de look.
Voeg de kip, de gehaktballetjes en de champignons toe aan de saus. Kruid verder naar smaak met peper, zout en citroensap.
Tip: de overschot van de bouillon kan je gebruiken om kippensoep te maken.