Waterzooi van staartvis met asperges
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 800 g staartvis
- 400 g asperges
- 150 g Noorzeegarnalen
- 200 g zure room
- 2 eierdooiers
- 1.5 dl droge witte wijn
- Sap van een ½ citroen
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Laat de staartvisfilets gedurende 2 uur oppervlakkig ontdooien zodat u de stukken van ongeveer 4 cm kunt snijden.
- Snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Breng in een ruime pan lichtgezouten water aan de kook en doe er de asperges in. Laat gedurende 10 minuten koken.
- Breng in een kookpan 2.5 dl water aan de kook met 1.5 dl droge witte wijn, het sap van ½ citroen, peper en zout. Schik de stukkenstaartvis naast elkaar in de kookpan en laat afgedekt op een zacht vuur gaar worden gedurende ongeveer 15 minuten.
- Haal de vis uit de pan en hou deze warm. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 1/3 inkoken.
- Roer de 2 eierdooiers los in 200 g zure room. Voeg ze samen met de uitgelekte asperges en de diepgevroren garnalen toe aan het kookvocht.
- Laat al roerend lichtjes binden op en acht vuur, let op het mag niet koken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en, indien gewenst, wat citroensap.
- Schik de stukken vis in een soepterrine en giet er de saus over.