DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Waterzooi van staartvis met asperges

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 800 g staartvis
  • 400 g asperges
  • 150 g Noorzeegarnalen
  • 200 g zure room
  • 2 eierdooiers
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • Sap van een ½ citroen
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  • Laat de staartvisfilets gedurende 2 uur oppervlakkig ontdooien zodat u de stukken van ongeveer 4 cm kunt snijden.
  • Snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Breng in een ruime pan lichtgezouten water aan de kook en doe er de asperges in. Laat gedurende 10 minuten koken.
  • Breng in een kookpan 2.5 dl water aan de kook met 1.5 dl droge witte wijn, het sap van ½ citroen, peper en zout. Schik de stukkenstaartvis naast elkaar in de kookpan en laat afgedekt op een zacht vuur gaar worden gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Haal de vis uit de pan en hou deze warm. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 1/3 inkoken.
  • Roer de 2 eierdooiers los in 200 g zure room. Voeg ze samen met de uitgelekte asperges en de diepgevroren garnalen toe aan het kookvocht.
  • Laat al roerend lichtjes binden op en acht vuur, let op het mag niet koken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en, indien gewenst, wat citroensap.
  • Schik de stukken vis in een soepterrine en giet er de saus over.