DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Wintertaart met kip

Hoeveelheid 

4 personen 

Ingrediënten 

  • 500 gr kippenblokjes 
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 250 gr raapjes 
  • 250 gr champignons 
  • 250 gr wortelen 
  • ½ groene selder 
  • 400 gr tomatenblokjes 
  • 70 gr tomatenpuree 
  • 1 rol bladerdeeg 
  • 1 el zonnebloemolie of olijfolie 
  • 1 eidooier 
  • Kruiden: 
  • Provençaalse kruiden 
  • Tijm 
  • Peper 
  • Zout 

Bereidingswijze 

Begin met het schoonmaken van de groenten. Snij vervolgens de raapjes, de wortelen en de selder in kleine blokjes. Snij de champignons in schijfjes. Versnipper de ui en de knoflook. 

Verwarm in een stoofpot de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg hierna de kippeblokjes toe en bak deze tot ze goudbruin zijn. Voeg hierna de wortelen, de raapjes en de selder toe en wok deze gedurende 10 minuten. 

Doe de champignonschijfjes bij het geheel en bak dit, onder voortdurend roeren, gedurende 2 minuten. Voeg tenslotte de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Kruid het geheel af met de Provençaalse kruiden, de tijm en peper en zout. Laat het geheel nog een kwartiertje op een laag vuurtje verder garen. 

Doe het mengsel in een ovenschotel en dek deze af met het bladerdeeg. Zie dat de ovenschotel volledig is afgedekt. Doreer de eierdooier met een penseel over het bladerdeeg. Dit zorgt voor een mooie kleur na het bakken. 

Schuif de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven en laat verder garen voor ongeveer 15 à 20 minuten. Zorg ervoor dat het bladerdeeg mooi krokant is. 

Lekker met rijst.