DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Wortel-pastinaakcrème met duo van pens

Hoeveelheid 

12 hapjes 

Ingrediënten 

  • 2 witte pensen 
  • 2 zwarte pensen 
  • 250 gr wortelen  
  • 250 gr pastinaak 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el boter 
  • 1 dl room 
  • 2 el zonnebloemolie 
  • Kruiden: 
  • 3 takjes verse tijm 
  • Peper 
  • Zout 
  • 12 grote cocktailprikkers of kleine satéstokjes 

Bereidingswijze 

Snij de wortelen en de pastinaak in kleine blokjes. Halveer de gepelde look en haal de blaadjes van de tijm. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de wortel en pastinaakblokjes in een ovenschaal samen met de knoflook. Meng alles door elkaar en overgiet met zonnebloemolie en de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout. Gaar deze groenteschotel in de oven voor ongeveer 30 minuten.  

Doe de gegaarde groenten samen met de room in een hakker en mix dit tot je een crème bekomt. Kruid naar smaak verder met peper en zout. 

Vul 12 glaasjes met de groentecrème. De glaasjes hoeven niet helemaal gevuld te zijn. 

Snij de pensen in stukjes zodat je 12 zwarte en 12 witte stukjes hebt. Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Bak hierin de pensenstukjes en kruid af met peper en zout. Laat de gebakken stukjes pens uitlekken op een stukje keukenrol, zodat het overtollige vet wordt weggenomen.  

Prik op een grote cocktailprikker of klein satéstokje telkens een stukje witte en een stukje zwarte pens. Decoreer elk glaasje met een prikker.