DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Zalmforel in zoutkorst

Hoeveelheid 

4 personen 

Ingrediënten 

  • 1 zalmforel inwendig proper gemaakt (ongeveer 1kg) 
  • 2 eiwitten 
  • 1 kg grof zout 
  • 1 limoen 
  • Kruiden: 
  • Peper 
  • Zout 
  • Verse tijm 
  • Laurierblaadjes 
  • Verse oregano 

Bereidingswijze 

Meng het eiwit met het grof zout totdat je een zoutpap krijgt.  

Verdeel de limoen in 8 partjes. 

Kruid de forel binnenin met peper en zou, vul daarna op met de limoenpartjes en de verse kruiden. 

Leg de forel in een vuurvaste schotel of op aluminiumfolie. Verstrijk de gehele forel (m.u.v. kop en staart) met de zoutpap. Dek af of rol in de aluminiumfolie. 

Verwarm de oven of BBQ voor op 200°C. 

Bak de vis op indirecte warmte voor 25 minuten, draai af en toe om. 

Lekker met bieslookaardappelen en verse tartaarsaus of citroenpartjes.