DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Zarzuela

Hoeveelheid

8 personen

Ingrediënten

  • 400 g zeeduivel
  • 400 g zeebaars
  • 400 g kabeljauw
  • 500 g inktvis
  • 6 amandelen
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el brandewijn
  • 400 ml visbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g mosselen
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snipper de uien en de look
  • Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes
  • Doe de wijn, brandy en visbouillon in een pannetje en laat ze inkoken tot 2/3 van het volume
  • Laat de amandelen goudgeel kleuren in olijfolie, hou ze apart
  • Snij de vis in stukken en de inktvis in ringen. Bestrooi ze vervolgens met bloem en laat ze kleuren in olijfolie. Haal ze uit de pan en stoof er de ui en de look in.
  • Doe de tomaten bij de ui en overgiet met de ingekookte bouillon. Voeg de amandelen toe. Leg er de mosselen bovenop en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Zet vervolgens nog 5 minuten in de oven.