DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Pizza carne

Hoeveelheid 

1 persoon 

Ingrediënten 

Tomatenbasis (voor meerdere pizza’s): 

  • 1 blik gehakte tomaten 
  • Kruiden: 
  • Gedroogde oregano 
  • Fleur de sel 

Pizza: 

  • 350 gr gemengd gehakt 
  • 1 rode ui 
  • 1 paprika in stukjes gesneden 
  • Geraspte mozzarella 
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Kruiden:  
  • Gedroogde basilicum 

Bereidingswijze 

Maak eerst het pizzadeeg, volgens het recept op onze site.  

Maak de tomatenbasis, door alle ingrediënten in een hakker te doen en fijn te mixen. 

Strooi een beetje ruwe bloem uit op het werkblad in je keuken. Leg het bolletje pizzadeeg hierop en begin dit vanuit het midden uit te duwen. Draai regelmatig de pizza om en doe hetzelfde aan de andere kant. Werk dit uit totdat je een mooi rond pizzadeeg bekomen hebt. Gebruik hiervoor geen deegrol. 

Bedek de pizza met een beetje tomatenbasis.  

Verwarm een braadpan en bak hierin het gehakt rul. 

Beleg de pizza met het gehak. Strooi hierover de ajuinringetjes en de paprika stukjes. Als laatste voeg je de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas naar smaak toe. Kruid met gedroogde basilicum. 

Verwarm de oven ondertussen voor op 250°C. Indien je met een pizzasteen werkt, zorg ervoor dat deze zeker ook goed heet is. Bak de pizza hierna 5 à 10 minuten totdat de kaas gesmolten is en de korst mooi krokant is.